Ny McLaren-nedtur: Kevin slutter uden point

20/04/2014

Kevin Magnussen sluttede på 13.-pladsen i søndagens grandprix i Shanghai i en ny stor skuffelse for McLaren i Formel 1.

Magnussen, der jagtede oprejsning for nedturen i Bahrain for to uger siden, startede langt tilbage i feltet som nummer 15.

Magnussens McLaren-racer manglede tydeligvis fart i forhold til de bedste hold som Mercedes, Red Bull og Ferrari, hvilket gjorde betingelserne svære for det unge danske Formel 1-håb.

Magnussen om McLaren-nedtur: Det gik som forventet

McLarens problemer blev udstillet, da danskerens rutinerede holdkammerat, Jenson Button, ligesom Magnussen sluttede langt tilbage i feltet på en 11.-plads.

Som den eneste kører indledte danskeren løbet på hårde dæk ud fra en strategi om at udskyde det første pitstop og senere i løbet få nogle omgange uden så mange konkurrenter på banen.

De hårde dæk betød dog også, at Magnussen måtte give køb på noget speed i løbets indledning, hvor han også klagede over problemer med frontvingen.

Danskeren lå i de første 10 omgange og kæmpede om placeringerne i den sidste tredjedel af feltet, men efterhånden som konkurrenterne måtte i pit, avancerede Magnussen en overgang til ottendepladsen.

Den unge dansker manglede dog så meget fart, at det var umuligt at fastholde den position. Og da han som en af de sidste kørere tog sit første pitstop, raslede han tilbage og kom ud på 15.-pladsen.

Det lykkedes ham efterfølgende at kæmpe sig forbi et par konkurrenter og sætte sig på 13.-pladsen.

Søndagens grandprix var endnu en stor skuffelse for McLaren, der forud for løbet i Shanghai så sig selv høre til blandt udfordrerne til suveræne Mercedes.

Både Magnussen og Button blev i sidste ende overhalet med en omgang af vinderen Lewis Hamilton (Mercedes), der førte fra start til slut og vandt sæsonens tredje grandprix i træk.

Både Button og Magnussen udgik for to uger siden i Bahrain på grund af tekniske problemer med McLaren-bilens kobling.

Nico Rosberg (Mercedes) holder fast i førstepladsen i VM-stillingen med en andenplads i Shanghai.