Ny netside vil ruste boligejere til mødet med banken

18/04/2016 06:16

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Bidragssatser, gebyrer og et væld af forskellige lånetyper.

For mange boligejere kan det være svært at gennemskue, om det kan betale sig at lægge lånet til boligen om.

Det har folkene bag en ny internetside med navnet Realtjek set potentialet i.

På baggrund af offentlig information om boligen og informationer, man som boligejer selv indtaster, analyserer Realtjek, om der er penge at spare ved at omlægge boliglånet.

- Hos mange boligejere ligger lånepapirerne i mappen og samler støv. De kommer som regel kun frem, hvis man skal flytte, skilles, eller der sker en anden større omvæltning i livet, siger Navid Samandari, der er partner og medstifter af Realtjek.

- Med den lave rente og de mange tilgængelige lånetyper på markedet ændrer vilkårene sig hele tiden, og derfor burde boligejerne tjekke lånene i hvert fald hvert halve år.

Tanken er, at man som boligejer kan få et forspring, inden man tropper op til møde i banken.

- Som i alle andre forhold er viden også magt på boligområdet, og hvis du allerede inden det første møde i banken ved, at du kan spare op til for eksempel 2000 kroner om måneden på en omlægning, så har du fået et stærkere kort på hånden til forhandlingen, siger han.

- Det er de færreste af os, der har styr på alt den kompleksitet, der er i realkreditlånene. Der er en masse parametre, man kan forhandle om, med henblik på at spare nogle penge.

Ud over at ruste forbrugerne bedre, vil stifterne af Realtjek også gerne fremme konkurrencen, så realkreditinstitutterne lægger sig i selen for at give forbrugerne bedre priser, oplyser selskabet.

/ritzau/