Ny PET-chef kommer fra Bagmandspolitiet

Den nye chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) bliver statsadvokat Jens Madsen, oplyser Justitsministeriet.

Han kommer fra en stilling som chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, i daglig tale Bagmandspolitiet.

Den nye PET-chef tiltræder ved årsskiftet og er udnævnt for et åremål på seks år.

Han afløser Jakob Scharf, der går af på grund af sagen om Folketingets Retsudvalgs besøg i Christiania.

Jens Madsen er valgt til stillingen ud af 24 ansøgere. Valget er faldet på ham, fordi han har de analytiske, ledelsesmæssige og kommunikative evner, der kræves af chefen for PET, understreger justitsminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

- Jens Madsen har i syv år bestridt stillingen som øverste chef for en vigtig organisation med komplekse opgaver og stor opmærksomhed, siger Karen Hækkerup.

- Det har været naturligt og nødvendigt at tænke strategisk, administrativt og økonomisk, og han har stået i spidsen for at modernisere organisationen, siger ministeren.

Også PET står over for en modernisering, efter at organisationen har været plaget af samarbejdsproblemer og manglende tillid til ledelsen fra personalets side.

De politiansatte medarbejdere trak for nogle måneder siden deres repræsentanter ud af organisationens samarbejdsudvalg, men de har oplyst, at de indtræder igen efter nytår under den nye chef.

Jens Madsen, der er 45 år, har været statsadvokat for særlig økonomisk kriminalitet siden 2006 og siden januar 2013 også for international kriminalitet.

Han har i sin karriere blandt andet beskæftiget sig med bekæmpelse af hvidvask af penge og bekæmpelse af terrorfinansiering både herhjemme og internationalt.

Han har i tiden som statsadvokat gennemført en Master of Public Administration.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip