Ny pille stopper pinligt problem: Slut med tidlig sædafgang

Tidlig sædafgang er et langt større problem for danske mænd end andre seksuelle tabuer, som eksempelvis rejsningsproblemer.

Og det er ærgerligt, skriver hjemmesiden kommertidligt.dk.

LÆS OGSÅ: Danske mænd er utilfredse med dilleren: Flere centimeter, tak

For ifølge dem har tidlig sædafgang en negativ indvirkning på mandens selvforståelse, parforhold og sexliv.

Og faktisk har hele syv procent af alle danske mænd problemer med at komme for tidligt under sex.

LÆS OGSÅ: Her har Mick Øgendahl stiv diller med Sarah Grünewald i våd top

Tidlig sædafgang er defineret som et samleje med en varighed på under to minutter inden udløsning, hvor et normalt samleje i gennemsnit varer syv minutter.

Nogle mænd får endda udløsning, før samlejet overhovedet er begyndt, skriver hjemmesiden.

LÆS OGSÅ: Bedstemors hemmelighed: Sæd holder min hud ung

Men tidlig sædafgang er et tabu i både private sammenhænge, hos lægen og i medierne. Det er et stort problem, fordi de mænd, der lider af det, har brug for behandling, og brug for at vide, at de ikke er alene med deres problem.

- Der findes en generel og stereotyp opfattelse af, at unge mænd skal kunne dyrke sex i timevis. Men det kan langt fra de fleste, siger Astrid Højgaard, der er ledende overlæge ved sexiologisk center på Aalborg Universitetshospital.

Men nu er der hjælp at hente for de syv procent danske mænd, der lider af for tidlig sædafgang. Tidligere har man været henvist til hjælpemidler som tykke kondomer, onani før samleje og lokalbedøvende creme.

Men nu har lægemiddel-virksomheden Berlin-Chemie udviklet en pille, som angiveligt kan forlænge et samlejes.Tabletten er blevet døbt “Priligy”, og er det første godkendte lægemiddel mod tidlig sædafgang.

-Tabletten forlænger tiden for samlejet med tre-fire gange, skærper følelsen af kontrol, øger selvtilliden og forbedrer forholdet til partneren. For mange mænd og deres partnere vil den give en ny mulighed for et mere tilfredsstillende sexliv, siger Astrid Højgaard.

 

Dagens Gossip