Ny plan: 30.000 flygtninge og indvandrere skal have et job

Kommunerne skal over de næste to år sende 30.000 flere flygtninge og indvandrere ud på arbejdsmarkedet. Det skal jobcentrene sørge for, og det får centrene 44 millioner kroner til at sikre, erfarer DR Nyheder.

Sådan lyder forslaget, når regeringen onsdag formiddag præsenterer sin kommende integrationsplan, der ifølge DR Nyheder har fået navnet "Alle skal bidrage".

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlægger planen i Spejlsalen i Statsministeriet klokken 11.

De 30.000 job er ifølge DR Nyheder alle med tilskud - løntilskud, praktik eller nyttejob – og tanken er, at det skal gøre dem i stand til senere at få et ordinært job.

De 30.000 forløb er således ikke fuldtidsstillinger. Det kan være beskæftigelse i to måneder. Og nogle job kan være helt nede på ti timer om ugen, men ifølge regeringen, er de særlige virksomhedsforløb det mest effektive middel til at få et arbejde.

Ifølge DR Nyheder skal det have konsekvenser for kommunerne, hvis de ikke er gode nok til at få flygtninge og indvandrere i arbejde.

I dag får kommunerne refusion i staten for deres integrationsindsats.

Det vil imidlertid bidrage med langt mindre i kommunekassen, hvis man sætter en udlænding i gang med et danskkursus. Guleroden venter, hvis det lykkes at få en udlænding i arbejde, hvor man vil få fuld refusion for indsatsen.

I dag er der stor forskel på, hvor meget kommunerne gør ud af de særlige virksomhedsforløb i deres integrationsindsats.

Blandt de dårligste kommuner udgør forløbene kun fem procent af integrationsindsatsen. De bedste kommuner er oppe på 40 procent. Samlet findes der årligt 75.000 særlige virksomhedsforløb. Det vil årligt blive øget med 15.000, erfarer DR Nyheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip