Ny plan: Regeringen vil bruge 39 milliarder på velfærd

26/05/2015 12:51

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Regeringen forsætter tilsyneladende forberedelserne til et snarligt valg.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) vil klokken 11 præsentere et oplæg kaldet "Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab".

Udspillet vil være på i alt 39 milliarder kroner, erfarer Ritzau.

Pengene skal fordeles over de kommende år, og dermed er det formentlig en del af formålet med udspillet at vise vælgerne, hvad de går glip af, hvis Venstre vinder valget og får opbakning til at indføre nulvækst.

Der er nemlig ikke store udsigter til, at regeringen kan forhandle planen på plads inden et valg.

Udspillet vil indeholde flere elementer, men ifølge DR's oplysninger vil et centralt element være 15 milliarder kroner til ældre og sundhed over de kommende fire år.

Pengene skal være fundet via den øgede offentlige vækst på 0,6 procent, som regeringen hele tiden har bebudet, men indtil nu ikke har øremærket præcist.

De 0,6 procents vækst i de offentlige udgifter er tidligere blevet skønnet til at udgøre 22 milliarder, som regeringen har at gøre godt med i modsætning til eksempelvis Venstre, der har bebudet, at man vil holde de offentlige udgifter på samme niveau som nu.

Derfor kan der foruden initiativerne på ældre- og sundhedsområdet også være afsat penge til yderligere formål.

Udspillet kan være et led i forberedelserne til, at statsministeren udskriver forårsvalg.

Regeringen har på det seneste præsenteret en række udspil til fremtiden, hvor man blandt andet tilgodeser børnefamilierne og udkantsdanskerne.

Samtidig er der i løbet af foråret lanceret store annoncekampagner, som kunne pege på, at Helle Thorning-Schmidt vil udskrive folketingsvalg inden sommerferien.

Omvendt har de seneste meningsmålinger ikke just været positive for rød blok, og det kunne tale for, at valget først kommer til efteråret.

/ritzau/