Ny postregel: Din pakke kan ende hos fremmede

Fra midten af februar kan din nye telefon eller kjole, som du har bestilt på nettet, blive leveret hos en tilfældig i din ejendom.

Det er konsekvensen af en ny postlov, skriver Forbrugerrådet i forbrugermagasinet Tænk.  

LÆS OGSÅ: 40 år gamle breve: Nye spor af Else Ørn 

Blandt andet fragtfirmaerne GLS, TNT og DHL må for fremtiden aflevere din pakke hos fx naboen, kiosken eller en tilfældig person i din opgang. Det er op til pakkebudet at vurdere om den pågældende person ser troværdig ud, og sker det, kan den udvalgte person vælge at modtage og kvittere for din pakke.

De tre nævnte store fragtfirmaer er nemlig undtaget fra de almindelige forpligtigelser i postloven - som dækker over posthemmelighed, afleveringsregler og klageadgang.       

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Denne nye postlov gælder ikke Post Danmark. De skal som altid aflevere din pakke personligt til dig. I de tilfælde, hvor andre skal tage imod pakken, kræver det en fuldmagt.

Tænk opfordrer til, at kunderne læse betingelserne for fragt, inden man bestiller varer på nettet, som skal leveres med fragtfirmaer - hvis man vil undgå, at pakken udleveres til andre. Nogle netbutikker tilbyder forskellige fragtfirmaer, herunder private firmaer og Post Danmark, men er det ikke tilfældet, kan det være en ide at gøre sit køb et andet sted, oplyser Tænk.  

 

Dagens Gossip