Ny rapport: Dansk banksektor topper i EU

Den danske banksektor er duks i EU-regi, når man kigger på, hvilket lands banksektor der er mest robust.

Det viser en ny rapport fra den europæiske banktilsynsmyndighed European Banking Authority (EBA), skriver Finanstilsynet i en pressemeddelelse.

EBA har netop gennemført en omfattende indsamling af data fra de største europæiske banker.

- Tallene fra de største danske institutter bekræfter, at Danmarks banksektor samlet set er robust og velkapitaliseret, siger Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard i en skriftlig kommentar.

I Danmark er det Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank, der har bidraget med indberetninger.

- Sydbank har en meget solid kapitalstruktur, og banken har ingen eksponering mod statsobligationer med dårlig kreditrating, skriver Sydbank i en fondsbørsmeddelelse.

EBA’s rapport viser, at Danmarks banksektor har et såkaldt vægtet gennemsnit på 17,2 procent, og det er samlet set det højeste niveau af egentlig kernekapital blandt samtlige lande, der har deltaget i dataindsamlingen.

EBA har i forbindelse med dataindsamlingen indhentet en lang række oplysninger fra de 64 største europæiske banker om blandt andet kapitalsammensætning, udvalgte krediteksponeringer og eksponeringer mod statsobligationer.

Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) er en uafhængig EU-myndighed, som er sat i verden for at sikre et effektivt og konsekvent regulerings- og tilsynsniveau i hele den europæiske banksektor.

/ritzau/

 

Dagens Gossip