Ny rapport: Ulovlige spil på nettet bliver bremset

26/03/2013 15:47

John Meyer

Nyheder

Mest læste i dag

2012 var det første år med den nye liberaliserede spillelov, hvor danskerne fik mulighed for at spille på en lang række lovlige spil på nettet, for eksempel onlinekasino og væddemål.
Den delvist liberaliserede spillelovgivning blev lagt i hænderne på en ny statslig myndighed, Spillemyndigheden, som fra 1. januar 2012 gav 56 tilladelser til forskellige spil på nettet. 39 forskellige spiludbydere stod bag spillene.


- Det er utrolig positivt, at det er lykkedes folketinget at liberalisere spillemarkedet på kontrolleret vis. Mange, inklusive jeg selv, var spændte på, om ”den danske spillemodel” kunne leve op til forventningerne. Det må vi sige, at den har gjort, og det kan vi være meget tilfredse med, siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF).


Flere end 100 stoppet
Af den første årsberetning fra Spillemyndigheden, der netop er udgivet, fremgår det, at Spillemyndigheden i løbet af 2012 har observeret og fået stoppet mere end 100 hjemmesider, der tilbød ulovlige spil. Langt de fleste af udbyderne har rettet sig efter Spillemyndigheden krav om at stoppe markedsføringen. Men i 20 tilfælde har Spillemyndigheden måttet hente hjælp fra fogedretten, der har fastslået ulovligheden. Derefter har Spillemyndigheden bedt teleselskaberne om at blokere for de ulovlige sider.


- Den nye liberaliserede lovgivning har især fokus på at kunne beskytte spillerne. Med en meget konsekvent indgriben har Spillemyndigheden fra begyndelsen sendt et stærkt signal til dem, der forsøger at operere ulovligt i Danmark, om at det ikke kan betale sig at prøve at snyde. Den indsats vil jeg gerne kvittere for, siger skatteministeren.


Spillemyndigheden vurderer, at det ulovlige spillemarked i Danmark er på 5 procent eller derunder. Spillemyndigheden er finansieret gennem de gebyrer, som spiludbyderne bliver pålagt for tilladelsen til at operere lovligt i Danmark.