Ny rekord i bilsalget

Skrevet af Elo Christoffersen

11 år siden

|

11/04/2013

Dagens topnyheder

Bilsalget i Danmark sætter ny rekord. I januar, februar og marts købte danskerne i alt 41.926 nye biler mod 40.739 nye biler i samme periode sidste år svarende til en fremgang på 2,9 procent.

Det er det overraskende resultat af den opgørelse af bilsalget i første kvartal, som BilBasen og Spar Nord netop har gennemført.

Super rationelle forbrugere

Chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm peger på, at bilsalget traditionelt har været en god indikator for den private forbrugers humør og købelyst, men det gælder ikke længere.

- De seneste år er der blevet vendt op og ned på bilmarkedet herhjemme, fordi minibilerne har sat en helt ny dagsorden for både pris og driftsøkonomi. Det betyder, at det i mange tilfælde kan være mest fornuftigt at shoppe en ny minibil frem for at holde liv i den gamle eller købe en anden brugt, og det er i det lys, salgsrekorderne skal ses, siger Martin Lundholm.

Læs flere nyheder om biler her

Han advarer derfor imod at tolke salgsrekorderne som et tegn på, at forbrugslysten generelt er ved at vende tilbage.

- Krisen har gjort os til super rationelle forbrugere. Derfor søger vi også at løse vores transportbehov så billigt som muligt, og her byder minibilerne på alle de rigtige argumenter, fortsætter han.

Undersøgelsen fra BilBasen og Spar Nord viser, at klassen af minibiler med VW Up! i spidsen er den eneste klasse, hvor nybilsalget er i vækst.

Brugtbilmarkedet halter efter

Normalt følger omsætningen på brugtbilmarkedet efter nybilmarkedet, men i første kvartal er der omsat 6,9 procent færre brugte biler sammenlignet med samme periode sidste år.

I alt har danskerne handlet 126.541 brugtbiler i januar, februar og marts mod 135.886 brugtbiler i samme måneder sidste år.