Ny rekord: Kæmpefisk fanget i Midtjylland

En lystfisker fik sig en usædvanlig god fast natten til søndag.

Morten Rasmussen satte ny dansk rekord, da han fangede en kæmpemalle på 33,58 kilo i en midtjysk sø, skriver TV2 Østjylland.

- Jeg vidste godt, der var store maller i den sø. Men jeg vidste ikke, der var en på den størrelse, siger Morten Rasmussen til TV2 Østjylland og fortsætter:

- Det var fedt. Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer.

Morten Rasmussen kæmpede angiveligt i 45 minutter med at hive mallen i land. Han brugte skindhandsker for at sikre sig mod mallens mange spidse tænder.

Den rekordstore fisk blev tirsdag aften afleveret til Aqua Akvarium i Silkeborg. Her er man ikke i tvivl om, at kæmpemallen er en vild fangst.

- Den er gigantisk, siger akvariechef ved Aqua Akvarium Jørgen Lund Møller til TV2 Østjylland.

Jørgen Lund Møller fortæller, at der ikke lever maller naturligt i Danmark, men at de bliver sat ud i søer for at spise, når bestanden af fisk bliver for stor. Derudover kan sådan nogle maller blive både gamle og store.

- Den er vel omkring 50 år gammel. Den har bare fået lov til at gå i fred og hygget sig med at spise løs uden at blive forstyrret, siger Jørgen Lund Møller.

Onsdag eftermiddag flytter Aqua Akvarium mallen til en udstillingssø, så besøgende selv kan se kæmpemallen med egne øjne.

Kæmpemallen er mere end dobbelt så stor som den tidligere rekordindehaver. Den malle vejede blot 14,5 kilo.

/ritzau/

 

Dagens Gossip