Ny slankekur er et kæmpe hit

Aller Media

|

02/09/2013
Hvem har ikke prøvet kålsuppekuren, Nupo-kuren, Dukan-diæten og alle de andre kure, der tilbydes til dem, som gerne vil smide nogle kilo? Nu er der kommet en ny kostretning på banen, og den hitter allerede stort i både USA og England, skriver magasinet iForm. Den kaldes 5:2-diæten og bygger på, at man fem dage om ugen spiser normalt og to dage holder såkaldte fastedage. Diæten findes i mange varianter, men iForms ernæringsekspert Martin Kreutzer råder til, at man i de to fastedage holder sig til 250 kalorier per måltid, som man indtager til frokost og aftensmad. - Ved at placere dine to måltider som frokost og aftensmad giver du din krop et længere sammenhængende tidsrum, hvor den befinder sig i ren faste, og det er netop denne faste, der gør en forskel for din vægt og din sundhed, skriver Martin Kreutzer. De fem dage koster to fastedage Som Martin Kreutzer beskriver det, er ’prisen’ for de fem normale dage de to hårde fastedage. Men faste skulle ifølge undersøgelser forbedre kroppens evne til at forbrænde fedt, og det giver kroppen bedre insulinfølsomhed, hvilket kan forebygge sukkersyge. Martin Kreutzer beskriver, at man på de normale dage skal følge en sund kost, der ikke får en til at tage på. Man skal spise mindst 600 g frugt og grønt dagligt, gå efter de grove kornprodukter, spise fedtfattige mejeriprodukter, undgå sukker og tomme kalorier, og så skal man kun drikke vand, te og kaffe. På fastedagene spiser man ingen morgenmad, men man spiser til gengæld en frokost på 250 kalorier og en aftensmad på 250 kalorier. For mænd skal det skrues op til 300 kalorier. Tørsten skal slukkes i vand, kaffe og te. Og så må fastedagene ikke ligge lige ved siden af hinanden. Gør det eksempelvis mandag og onsdag. Et måltid på 250 kalorier kan f.eks. være havregrød med æble i smagt til med vanilje og kanel, en lille laksesteak med 200 g dampede grøntsager og 75 g kartofler til eller en skive rugbrød med en halv dåse torskerogn med remoulade og rød peber i tern.

Dagens topnyheder

Hvem har ikke prøvet kålsuppekuren, Nupo-kuren, Dukan-diæten og alle de andre kure, der tilbydes til dem, som gerne vil smide nogle kilo?

Nu er der kommet en ny kostretning på banen, og den hitter allerede stort i både USA og England, skriver magasinet iForm.

Den kaldes 5:2-diæten og bygger på, at man fem dage om ugen spiser normalt og to dage holder såkaldte fastedage.

Diæten findes i mange varianter, men iForms ernæringsekspert Martin Kreutzer råder til, at man i de to fastedage holder sig til 250 kalorier per måltid, som man indtager til frokost og aftensmad.

- Ved at placere dine to måltider som frokost og aftensmad giver du din krop et længere sammenhængende tidsrum, hvor den befinder sig i ren faste, og det er netop denne faste, der gør en forskel for din vægt og din sundhed, skriver Martin Kreutzer.

De fem dage koster to fastedage

Som Martin Kreutzer beskriver det, er ’prisen’ for de fem normale dage de to hårde fastedage.

Men faste skulle ifølge undersøgelser forbedre kroppens evne til at forbrænde fedt, og det giver kroppen bedre insulinfølsomhed, hvilket kan forebygge sukkersyge.

Martin Kreutzer beskriver, at man på de normale dage skal følge en sund kost, der ikke får en til at tage på.

Man skal spise mindst 600 g frugt og grønt dagligt, gå efter de grove kornprodukter, spise fedtfattige mejeriprodukter, undgå sukker og tomme kalorier, og så skal man kun drikke vand, te og kaffe.

På fastedagene spiser man ingen morgenmad, men man spiser til gengæld en frokost på 250 kalorier og en aftensmad på 250 kalorier.

For mænd skal det skrues op til 300 kalorier.

Tørsten skal slukkes i vand, kaffe og te. Og så må fastedagene ikke ligge lige ved siden af hinanden. Gør det eksempelvis mandag og onsdag.

Et måltid på 250 kalorier kan f.eks. være havregrød med æble i smagt til med vanilje og kanel, en lille laksesteak med 200 g dampede grøntsager og 75 g kartofler til eller en skive rugbrød med en halv dåse torskerogn med remoulade og rød peber i tern.