Ny storfilm bringer Oscar-vindere til Danmark

Skrevet af admin

06/03/2015
Det har længe været en drøm for Copenhagen Film Fund at få en af de helt store Hollywood-satsninger forbi dansk jord, og nu er det lykkes.Filmen "The Danish girl" fortæller historien om det danske kunstnerpar Einar og Gerda Wegener og deres tilværelse, da Einer som en af de første i verden sætter sig for at blive kønsskifteopereret.Copenhagen Film Fund har investeret seks millioner kroner i at få storfilmens optagelser forbi Danmark.Filmholdet tilbringer 10 dage i Danmark sidst i marts måned, hvor en del optagelser skal foretages i Københavns gader.- "The Danish girl" er et fantastisk filmprojekt, og det er en kæmpe glæde for fonden, at filmen nu optages on location i indre København, hvor Einar Wegener selv boede, skriver Copenhagen Film Funds direktør, Thomas Gammeltoft, i en pressemeddelelse.Det er dette års Oscar-vinder for sin hovedrolle i "Teorien om alting", Eddie Redmayne, der skal portrættere Einers vej til at blive kvinden Lili Elbe. Redmayne viste med sit portræt af den lammede fysiker Stephen Hawking, at han om nogen formår at fylde vanskelige roller ud.Ved hans side i filmen er Alicia Vikander, der fik sit danske gennembrud i "En kongelig affære". Den 26-årige svenske, skuespillerinde og Redmayne skal instrueres af Tom Hooper, der blandt andet instruerede Colin Firth til en Oscar i 2011 med "Kongens store tale".Newspaq

Dagens topnyheder

Det har længe været en drøm for Copenhagen Film Fund at få en af de helt store Hollywood-satsninger forbi dansk jord, og nu er det lykkes.

Filmen "The Danish girl" fortæller historien om det danske kunstnerpar Einar og Gerda Wegener og deres tilværelse, da Einer som en af de første i verden sætter sig for at blive kønsskifteopereret.

Copenhagen Film Fund har investeret seks millioner kroner i at få storfilmens optagelser forbi Danmark.

Filmholdet tilbringer 10 dage i Danmark sidst i marts måned, hvor en del optagelser skal foretages i Københavns gader.

- "The Danish girl" er et fantastisk filmprojekt, og det er en kæmpe glæde for fonden, at filmen nu optages on location i indre København, hvor Einar Wegener selv boede, skriver Copenhagen Film Funds direktør, Thomas Gammeltoft, i en pressemeddelelse.

Det er dette års Oscar-vinder for sin hovedrolle i "Teorien om alting", Eddie Redmayne, der skal portrættere Einers vej til at blive kvinden Lili Elbe. Redmayne viste med sit portræt af den lammede fysiker Stephen Hawking, at han om nogen formår at fylde vanskelige roller ud.

Ved hans side i filmen er Alicia Vikander, der fik sit danske gennembrud i "En kongelig affære".

Den 26-årige svenske, skuespillerinde og Redmayne skal instrueres af Tom Hooper, der blandt andet instruerede Colin Firth til en Oscar i 2011 med "Kongens store tale".

Newspaq