Ny sundhedsaftale giver kun få varme hænder på sygehuse

Flere penge til bekæmpelse af overbelægning med ældre medicinske patienter på gangene hilses velkommen af formanden for Danske Regioner Bent Hansen (S).

- Det er fornuftigt at lette presset på sengeafdelingerne, hvor belægningsprocenten er steget de senere år. Det er en start, og vi tager gladelig imod de ekstra penge, siger han i en kommentar til en ny delaftale under finansloven mellem regeringen, SF og Enhedslisten.

- Men i forhold til vores budgetter, så batter det ikke så meget. De 50 millioner kroner, der tales om i 2014, rækker kun til 100 ekstra stillinger, siger Bent Hansen.

Til gengæld efterlyser han en klar melding om udgifterne til ny dyr medicin. Udgifterne er eksploderet de senere år i et omfang, der kan betyde, at der ikke bliver råd til at give alle patienter den bedste medicin.

I år ventes udgifterne til medicin at blive på 7,4 milliarder kroner. Til sammenligning var udgiften i 2007 på bare 3,9 milliarder kroner.

- Den nye dyre medicin presser konstant vores budgetter og lægger også pres på de penge, vi kan bruge på personale, siger Bent Hansen

Derfor undrer han sig også lidt over, at det er lykkedes Jordemoderforeningen at sikre 35-40 millioner kroner ekstra til fødeafdelingerne, hvor jordemødre har klaget over stress og personalemangel.

- I en tid hvor der siden 2008 er kommet 400 ekstra jordemødre, og fødselstallet samtidig er faldet med 10.000, må man sige, at det er ualmindeligt dygtigt gjort af Jordemoderforeningen. Også selvom der så er kommet flere riskofødsler og flere ældre mødre til, siger regionernes formand.

I alt afsættes 1,5 milliarder kroner i sundhedspakken de næste fire år. Ud over overbelægning og fødsler prioriteres der i 2015 flere penge til forebyggelse af selvmord og en styrket indsats mod hormonforstyrrende stoffer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip