Ny superligastruktur på vej

Alka Superligaen og 1. division får alligevel en ny turneringsstruktur, men først fra sæsonen 2016/2017. Klubberne er blevet enige, og nu mangler kun en godkendelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU).

Det erfarer Ritzau fra kilder, der har deltaget i de forhandlinger, som, efter det første mislykkede forsøg, er blevet genoptaget.

Ifølge Ritzaus kilder var det FC København og FC Midtjylland, som i første omgang ikke ville gå med til en udvidelse af Superligaen til 14 hold, hvorfor forhandlingerne brød sammen. Men de to klubber vendte efterfølgende tilbage med et fornyet positivt syn på sagen.

Det fik genåbnet forhandlingerne, og fredag aften var både superligaklubberne og 1. divisionsklubberne blevet enige om et forslag, alle klubberne kan støtte op om. Det forslag er nu blevet sendt til DBU, som på et møde senere lørdag skal godkende den nye struktur.

Modellen bliver den såkaldte "Venus B", som var et af forslagene fra den hollandske konsulentvirksomhed Hybercube, der havde udarbejdet forslagene til en ny struktur for dansk topfodbold.

I den vil Superligaen fra sommeren 2016 bestå af 14 hold, som går over i et slutspil, der skal afgøre både mester og nedrykkere.

De seks øverste hold efter 26 grundspilskampe vil blive sendt over i et slutspil, hvor 10 runder skal afgøre, hvem der bliver mester.

De otte dårligste hold fra grundspillet ryger over i et nedrykningsslutspil, hvor et hold ryger direkte ned, mens to hold skal ud i playoff mod nummer to og tre fra 1. division.

For at ramme de 14 hold vil der i den kommende sæson kun findes én nedrykker fra Superligaens 12 hold, mens tre hold fra 1. division vil rykke op.

/ritzau/

 

Dagens Gossip