Ny Susanne Bier-film stiller spørgsmål og får etisk pris

Susanne Biers nyeste film "En chance til", der får premiere i de danske biografer til januar, fik lørdag en "Signis Award" ved filmfestivalen i spanske San Sebastian. Prisen er den katolske kirkes filmpris, som tildeles en film med et stærkt etisk indhold.

Den danske instruktør glæder sig over prisen, og at hun er lykkedes med at lave en film, der tester folks moralske værdier. Det siger Susanne Bier til Ritzau.

- Det, jeg synes er interessant med den her film, er, at den stiller voldsomme moralske spørgsmål og tester ens moralske værdier på en knytnæve-agtig facon. Jeg synes, det er rigtigt interessant at få den her pris fra en religiøs institution.

- Mine tidligere film har også stillet moralske spørgsmål, men den her film gør det i endnu højere grad. Man kan godt have en thrilleroplevelse, men jeg synes ikke, det er så tit, at det er kombineret med noget, der rent faktisk stiller nogle vigtige spørgsmål, siger Susanne Bier.

I filmen lever to kriminalkommissærer og bedste venner vidt forskellige liv. En dag kaldes de ud til husspektakel hos et junkiepar. Det ligner en rutinesag, indtil den ene kriminalkommissær finder junkieparrets grædende og forsømte baby.

Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold.

- Jeg tror, at det er en film, hvor man sidder på kanten af stolen og har en "åh nej, hvad sker der nu”-fornemmelse. Filmen har også fået de vildeste publikumsreaktioner.

- Jeg har før oplevet at få stående ovationer til premierescreeninger, men her fik vi også meget lange stående ovationer klokken 10 om morgenen. Filmen må have elementær spænding og et thrillerelement i sig, siger Susanne Bier.

Spørgsmål: Forventer du, når filmen kommer ud i Danmark, at der vil komme en offentlig debat om de spørgsmål, som filmen behandler?

- Det håber jeg, siger filminstruktøren.

"En chance til" har blandt andet Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen og modellen Lykke May Andersen på rollelisten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip