Ny tendens: Sådan skal julekonfekt smage i 2013

De fleste forbinder juleslik med marcipangrise, nougatkonfekt og fyldte chokolader.

Men vil du være helt fremme på julevognen, skal du ifølge madskribent Camilla Biesbjerg Markussen fra magasinet Mad! tænke i mere alternative baner, når du triller årets julekonfekt:

− En af året store tendenser i år er konfekt med sunde ingredienser som abrikoser, dadler, ingefær og chili. De giver den klassiske konfekt lidt kant og tilfører den en frisk smag, siger hun og uddyber:

− Ingredienserne skal for eksempel hakkes eller blendes og derefter æltes ind i marcipan, som selvfølgelig skal være baseret på rigtige mandler, der også er sunde.  Vælger du at overtrække konfekten, så brug en mørk chokolade med højt kakaoindhold. Derved får du en både moderne og lidt sundere konfekt, forklarer Camilla Biesbjerg Markussen.

På isabellas.dk kan du få en lækker opskrift på chokoladedyppet ingefær.

Opskrifter på konfekt med lakrids er ifølge Camilla Biesbjerg Markussen stadig utroligt efterspurgte på magasinet Mad!, selvom tendensen efterhånden har tre år på bagen. Derudover er kondenseret mælk godt på vej ind i varmen.

− Kondenseret mælk er nemt at arbejde med, når man for eksempel laver karameller eller fyldt chokolade, fordi den allerede er færdig og pakket i en praktisk dåse. Desuden kan den erstatte piskefløde og smør, der er lidt mere usundt. Vil du lave nogle trendy karameller med kondenseret mælk, så tilfør dem lidt havsalt eller knust peber. Det smager fantastisk!, siger Camilla Biesbjerg Markussen.

På isabellas.dk kan du se, hvordan du laver konfekt med kondenseret mælk.

Af Anita Banner, ISABELLAS/NewsDesk   Aller Media

 

Dagens Gossip