Ny tvivl om Vilhelmsens forklaring i Zornig-sag

DR-optagelser, der ikke tidligere har været offentliggjort, sår ifølge to eksperter tvivl om socialminister Annette Vilhelmsens (SF) redegørelse til Folketinget om millionstøtten til Lisbeth Zornig Andersens projekt "Stemmer på Kanten."

Annette Vilhelmsen har tidligere forklaret Folketinget, at hun først traf beslutningen om at give millionstøtten til Huset Zornig den 19. september, men DR's optagelser er fra et møde mellem socialministeren og Lisbeth Zornig Andersen dagen før.

På vej ind til mødet med Annette Vilhemsen i Socialministeriet den 18. september, sagde Zornig:

- Næste punkt på kampagnekalenderen, det er et møde med Annette Vilhelmsen, som lige har givet os en million til kampagnen. Og nu skal jeg op og fortælle hende, hvad vi har tænkt os at bruge den til.

- Faktum er, at vi har fået en million, men at vi selvfølgelig også søger den, som man skal med den slags tilskudsmidler, sagde Lisbeth Zornig.

Birgit Poulsen, lektor i offentlig administration ved RUC, har set optagelserne.

- Ud fra Zornigs indstilling før mødet og efter, er det klart, at hun har en opfattelse af, at den million er ikke kommet i fare - der er ikke tvivl om, at hun får millionen, siger Birgit Poulsen til DR Nyheder.

Ifølge juraprofessor Jens Elo Rytter fra Københavns Universitet må man ud fra optagelserne konkludere, at en af parterne lyver.

- Enten har Zornig opfundet alt, hvad det her møde skulle handle om. Eller også har Vilhelmsen talt usandt over for Folketinget på samråd, siger juraprofessoren til DR Nyheder.

Annette Vilhelmsen har set optagelserne, men hun har ikke ønsket at lade sig interviewe. I stedet har hun sendt en skriftlige kommentar:

- Jeg mener ikke, at de optagelser jeg har fået vist i dag, ændrer på det, jeg har oplyst til Folketinget om sagen. Lisbeth Zornig Andersen vælger på mødet 18. september 2013 at præsentere sine planer for anvendelsen af en million til kampagnen.

- Det lytter jeg til, men der er ikke tale om, at vi drøfter ansøgningen fra Stemmer på Kanten eller sagsbehandler den på mødet.

Trods de nye oplysninger afventer Enhedslisten en kommende advokatundersøgelse af Socialministeriet

/ritzau/

 

Dagens Gossip