Ny udviklingsminister har politisk flair i blodet

Skrevet af admin

|

21/11/2013

Dagens topnyheder

Det er ægte politisk blod, der løber i årene på den 45-årige nyudnævnte udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R).

Således er det nærmest ligefrem vanskeligt at finde et familiemedlem på stamtavlen, der ikke er eller har været involveret i politik på den ene eller anden måde.

Som barnebarn af tidligere undervisnings- og kulturminister Kristen Helveg Petersen (R) og søn af tidligere økonomi- og udenrigsminister Niels Helveg Petersen (R) bliver Rasmus Helveg Petersen familiens tredje medlem, der indtager en ministertaburet.

Derudover deler han politisk flair med sin bror Morten Helveg Petersen, der er tidligere folketingspolitiker og nu er spidskandidat for De Radikale til europaparlamentsvalget næste år.

- Han er vokset op i et miljø, hvor vi snakkede politik altid. Sådan er det, når forældre beskæftiger sig med noget, så vokser børnene op og gør det samme, siger en tydelig stolt Niels Helveg Petersen til TV2 Nyhederne.

Rasmus Helveg Petersen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993 og arbejdede som politisk journalist på blandt andet Jyllands-Posten og Information, inden han tog springet til kommunikationsbranchen.

Fra 1999 til 2006 arbejdede han som strategirådgiver ved Folkekirkens Nødhjælp, hvor han særligt brændte for et projekt med fattige kvinder i Malawi, der skulle tjene penge på at holde høns og sælge æg.

Ved torsdagens ministeroverdragelse gav han sin forgænger Christian Friis Bach en lille figur af en høne fra Malawi som reference til netop den arbejdsopgave.

I 2007 skiftede Rasmus Helveg Petersen Folkekirkens Nødhjælp ud med en stilling som kommunikationschef i Gigtforeningen, hvor han var frem til 2009.

Herefter blev han kommunikations- og marketingchef i WWF Verdensnaturfonden. Et job, han bestred frem til 2011, hvor han blev valgt ind i Folketinget med 3662 personlige stemmer.

Rasmus Helveg Petersen har i sit virke som De Radikales udenrigsordfører ofte været på banen med markante meninger.

Ikke mindst i forhold til den betændte situation i det borgerkrigshærgede Syrien, hvor den nye udviklingsminister i august advarede kraftigt mod en militæraktion uden om FN i modsætning til blandt andet Socialdemokraterne.

Når Rasmus Helveg Petersen torsdag tiltræder stillingen som landets nye udviklingsminister er det en vaskeægte drøm, der går i opfyldelse for den 45-årige politiker.

- Jeg er glad, faktisk lykkelig for at stå her i dag. Det er et drømmejob, sagde Rasmus Helveg Petersen til de fremmødte på slotspladsen foran Amalienborg efter et besøg hos dronning Margrethe og kronprins Frederik.

På den hjemlige front er Rasmus Helveg Petersen gift med Helle Bruun, som han har to drenge med.

/ritzau/