Ny undersøgelse: Selfies fra fitnesscentret kan afsløre psykisk lidelse

Mennesker, som tager selfies af sig selv i fitnesscentret og deler dem på sociale medier, kan have træk af den psykiske lidelse narcissisme.

Det viser en ny undersøgelse fra Brunel University i London.

Her har forskere ifølge Irish Examiner bedt mere end 500 Facebook-brugere om at udfylde et spørgeskema, hvor de målte fem forskellige personlighedstræk: Udadvendthed, varme, kontrol, følelsesmæssig stabilitet og åbenhed.

De, som viste sig at have narcissistiske træk, var i langt højere grad optagede af deres præstationer og opdaterede jævnligt om det på de sociale medier.

De fik ofte mange likes og kommentarer på deres opslag og havde behov for opmærksomhed og bekræftelse fra deres netværk.

Læs mere: Forskere: Mænd som poster mange selfies er med større sandsynlighed psykopater

Narcissisterne var typisk glade for at dele deres præstationer fra fitnesscentret på de sociale medier, for at vise andre, hvor stort et arbejde, de lægger i deres udseende.

Tara Marshall, som er forelæser i psykologi hos Brunel University er ikke overrasket over, at undersøgelsen viser, at Facebook i nogen grad kan afsløre personlighedstræk.

Hun mener desuden, at mange trykker like til disse indlæg, selvom de faktisk ikke synes særlig godt om dem.

- Selvom vores forskning viser, at narcissisternes indsats faktisk belønner sig, fordi de får så mange likes og kommentarer, så får de dem måske bare, fordi deres Facebook-venner gerne vil være høflige, selvom de ikke bryder sig om sådanne egocentriske indlæg, siger Tara Marshall.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip