Ny vært for Africa Cup of Nations er på trapperne

Da Marokko tirsdag fik frataget værtskabet for Africa Cup of Nations til næste år, skabte det usikkerhed om, hvorvidt det afrikanske fodboldmesterskab overhovedet kunne gennemføres som planlagt.

Med godt to måneder til turneringsstart er der i hvert fald ikke specielt lang forberedelsestid for en ny vært.

Men det bliver ikke noget problem, forsikrer præsidenten for det afrikanske fodboldforbund CAF, Issa Hayatou, overfor nyhedskanalen France 24.

- Jeg kan ikke fortælle jer, hvor den bliver spillet. Det eneste, jeg kan sige, er, at turneringen bliver spillet.

Hayatou siger, at man er i gang med at tale med de lande, der er interesserede i at tage over efter Marokko, og han forventer en hurtig afklaring.

Præsidenten afviser under alle omstændigheder at udskyde arrangementet, som marokkanerne i første omgang foreslog.

- Hvis først vi gør det, har vi åbnet døren for at udskyde andre arrangementer, og så er vi ikke længere troværdige.

- Det ville gøre ondt på vores sponsorer og partnere, og det vil være dødsensfarligt for afrikansk fodbold, som har brugt 57 år på tålmodigt at bygge dette hus, siger præsidenten.

Fravalget af Marokko skyldes nordafrikanernes frygt for ebola. Marokkanerne krævede på grund af den aktuelle ebola-epidemi at få udskudt mesterskaberne et halvt års tid i håb om, at situationen i de berørte lande til den tid var blevet bedre.

CAF ville ikke gå ind på kravet og besluttede derfor at fratage Marokko værtskabet.

Angola, Egypten, Gabon og Nigeria er ifølge nyhedsbureauet Reuters blandt de lande, der nævnes som mulige erstatningsværter.

Den franske sportsavis L'Equipe mener også at vide, at Qatar - der ikke ligger i Afrika, men som har fremragende idrætsfaciliteter - skulle være i spil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip