Ny verdensmester var inspireret af talenternes løb

Polakken Michal Kwiatkowski var inspireret af fredagens norske U23-verdensmester Sven-Erik Bystrøm.

Nordmanden kørte alene til mål, og den 24-årige polak valgte samme opskrift på et tidspunkt, som overrumplede konkurrenterne. Han kørte nemlig halvanden kilometer, før feltet mødte den sidste stigning.

- Takket være mine holdkammerater, havde jeg det fantastisk på den sidste omgang. Da jeg så, at de fleste af topfavoritterne stadig var med, satsede jeg alt. Jeg havde set i U23-løbet, at en rytter godt kunne vinde alene, siger polakken ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Michal Kwiatkowski nød godt af, at Polen i år var en af de nationer, som havde kvalificeret ni ryttere til VM. Det polske hold tog et stort ansvar i løbet, og lod kaptajnen fra Brian Holms Omega Pharma-Quick-Step spare sig så meget som muligt.

Faktisk er det Kwiatkowski, som i kraft af en fornem sæson står bag de fleste af de point, som gav Polen fuldt hold til VM. Han vandt det italienske endagsløb Strade Bianche i foråret, og han tog tredjepladser i både Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege.

Mens Kwiatkowski naturligvis var lykkelig for sin sejr i et løb, som havde Simon Gerrans, Alejandro Valverde og danske Matti Breschel på de næste pladser, var særligt australieren Simon Gerrans nedtrykt. Han var bookmakernes og de fleste eksperters forhåndsfavorit.

- For at være helt ærlig, så havde jeg lyst til at græde, da jeg krydsede målstregen. At være så tæt på, og så lade sejren glide fra mig på de sidste kilometer, siger han til den australske del af nyhedsbureauet Associated Press.

- Vi kom ind til spurten i en lille gruppe, men vi kørte kun for andenpladsen og jeg vidste, at jeg havde gode ben. Hvis tingene havde udspillet sig bare lidt anderledes på de sidste kilometer, kunne jeg have kørt med om sejren, siger Simon Gerrans videre.

Australieren erkendte dog, at han slet ikke havde været opmærksom på Kwiatkowskis overrumplende angreb, så han havde ikke set, at polakken var kørt væk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip