Ny video: 10 californiske betjente suspenderet for at tæske en hestetyv

Et mislykket forsøg på at flygte til hest endte med, at en mand har fået bank af flere betjente.

De 10 betjente er sidenhen blevet suspenderet, da de på video ses slå og sparke den mistænkte, der ligger på jorden og har overgivet sig. Overfaldet skete i den amerikanske delstat Californien.

Det er sherif John McMahon fra San Bernardino County, som har besluttet at suspendere betjentene.

På en pressekonference fredag lokal tid fortalte sheriffen, at han var "foruroliget og bekymret" over det, han havde set på videooptagelsen, som en helikopter optog torsdag i nærheden af byen Apple Valley, øst for Los Angeles.

- Det ser ud til at tage overhånd, siger John McMahon om magtanvendelsen mod den fastholdte mistænkte, 30-årige Francis Pusok.

Inden overfaldet var Francis Pusok kørt væk i en bil, da betjente ankom til hans bopæl med en ransagningskendelse som en del af en undersøgelse om identitetstyveri.

Herefter sprang Francis Pusok ud af bilen og løb kort på fod, indtil han stjal en hest. Flere betjente nåede hurtigt i hælene på ham i køretøjer.

Videooptagelsen viser Francis Pusok ride på hesten, som han ender med at falde af. Herefter smider han sig på jorden med armene strakt ud til siden, mens to betjente løber op til ham med strømpistoler trukket frem.

På videoen ses de to betjente på skift slå og trampe på Francis Pusok, alt imens flere betjente når at komme til og tage del i overfaldet. Her får den mistænkte konstant slag og spark i mindst to minutter.

Francis Pusok var inden de voldelige angreb blevet ramt af en Taser-strømpistol og lagt med hovedet nedad på jorden. Men strømpistolen kan have været uden virkning på grund af den mistænktes løse beklædning, forklarer John McMahon.

Ifølge sheriffen er Francis Pusok blevet behandlet på et lokalt hospital efter overfaldet. Derefter er han blevet fængslet med flere anklager, herunder undvigelse og besiddelse af tyvekoster.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har startet en undersøgelse af sagen, skriver avisen San Bernardino Sun.

/ritzau/Reuters

Vi advarer mod stærke billeder i videoen, som kan ses nedenfor:

 

Dagens Gossip