Nybagt jurist fik en usædvanlig eksamensgave

Skrevet af John Meyer

20/02/2013

Mest læste i dag

Hvad giver man sin kæreste, som lige er blevet færdig som cand.jur. på Syddansk Universitet?
For Rikke Thorslund var svaret enkelt. Men det var løsningen ikke nødvendigvis.


- Jeg ville gerne give Ulrik noget særligt, og derfor besluttede jeg mig for at undersøge, om det kunne lade sig gøre at få lavet en ring med Syddansk Universitets logo i. Ulrik havde nemlig tit talt om, at det var en skam, at man ikke kan købe universitetsringe som i USA, fortæller Rikke Thorslund, der selv er i gang med sit speciale i engelsk på Syddansk Universitet.


Forhørte sig hos juridisk afdeling
Når gaven var til en jurist, skulle hun i hvert fald ikke selv fældes af juridiske paragraffer, og derfor rundede hun for en sikkerheds skyld den juridiske afdeling på Syddansk Universitet for at sikre sig, at hun ikke overtrådte reglerne om universitetets ophavsrettigheder ved at bruge deres logo.
Herfra fik hun grønt lys til sit projekt, og derefter gennemgik Rikke Thorslund og hendes mor familiens gamle smykker og udvalgte en ældre vielsesring, endnu en ring samt et halssmykke, som Rikke Thorslund havde fået i konfirmationsgave.


Smykker skulle smeltes om
Herefter gik turen til en af Odenses guldsmede, som skulle smelte smykkerne om til en ring, hvori logoet på Syddansk Universitet er indgraveret.
Og vi skulle hilse og sige, at Ulrik Vindberg Madsen, som er kærestens fulde navn, blev både glad og overrasket, da han for nylig skulle pakke gaven op. SDU-ringen er allerede blevet vist frem og beundret af venner og forretningsforbindelser mange gange.
Ulrik Vindberg Madsen har netop startet sin egen inkasso-virksomhed, og det er på hans kontor, at fotograf Simon Klein Knudsen har foreviget parret og SDU-ringen, som både sidder på Ulriks finger og er sat ind i det store billede.