Nye bundrekorder for boliglån - men ingen negative renter

Tusindvis af danske boligejere med flekslån har fredag fået vished om, hvad de skal betale i rente på deres lån.

Hos Realkredit Danmark er alle typer flekslån endt på historisk lavt niveau efter fem dages auktioner, oplyser cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig.

Den samlede F1-rente inklusiv kursskæring endte på 0,11 procent, renten for F3-lån endte på 0,16 procent, mens F5-renten landede på 0,42 procent med afdrag og 0,43 procent uden afdrag.

Det blev dog ikke til decideret negative renter, som der på forhånd var spekulationer om, skriver cheføkonomen i en kommentar, men det behøver boligejerne ifølge Christian Hilligsøe Heinig ikke være så kede af.

- Det gør således ikke den store forskel i den månedlige ydelse, og der er generelt tale om besparelser i boligejernes budgetter, når de nye renter gør sig gældende per 1. april, siger han.

Både Realkredit Danmark, Nykredit og BRFkredit slutter deres auktioner fredag for de bolig- og virksomhedsejere, der skal have deres lån fornyet 1. april.

Nordea afsluttede auktionen torsdag. Med og uden afdrag endte renten på F1 lån her på 0,09 procent, på F3 lån på 0,17 procent og F5 lån på 0,40 procent, oplyser chefanalytiker i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

Samlet skal der sælges obligationer for 172 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip