Nye Dong-tal peger på kæmpe gevinst til Goldman Sachs

Goldman Sachs kan ende med at hente en milliardgevinst på sin investering i Dong.

Det antyder nye oplysninger fra Dong Energy, som næste uge afvikler en ekstraordinær generalforsamling som led i salget af 18 procent af energikæmpen til amerikanske Goldman Sachs for otte milliarder kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Prisen på otte milliarder korner udspringer af en aktiepris her og nu på 107 kroner.

Men nu afslører Dong-bestyrelsen, at man frem til februar 2019 er klar til om nødvendigt at betale en stykpris på 225 kroner per aktie som led i et aktieprogram for omkring 6200 Dong-ansatte og 250 chefer.

Kristian Weise, direktør i tænketanken Cevea, mener, at tallene fra Dong-bestyrelsen klart signalerer en forventning om, at Dong vil stige i værdi de kommende år.

- Det er en indikation af, at man forventer, at værdien af Dong kan blive fordoblet sammenlignet med, hvad aktierne netop er blevet handlet til, siger han.

En pris på 225 kroner vil betyde, at værdien af Goldman Sachs' ejerandel i Dong vokser fra otte milliarder kroner til knap 17 milliarder kroner.

Dong-toppen afviser imidlertid, at prisen på 225 kroner er udtryk for forventningerne til selskabets fremtidige aktiepris.

- Det er vigtigt at understrege, at loftet (prisloftet, red.) ikke afspejler specifikke forventninger til fremtiden, siger Karsten Anker Petersen, kommunikationschef i Dong Energy, til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip