Nye kampe i Ukraine: En soldat dræbt og seks såret

En ukrainsk soldat har mistet livet, og seks andre er såret, efter prorussiske separatisters angreb i den østlige del af landet, oplyser en militær talsmand i hovedstaden Kijev mandag.

Militæret beskylder separatisterne for at anvende tunge våben, som skulle være fjernet i overensstemmelse med den fredsplan, der blev indgået i februar i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

En våbenhvile er formelt set fortsat gældende, selvom den blev krænket kontinuerligt i tiden efter forhandlingerne, da separatisterne havde belejret jernbanebyen Debaltseve.

- Oprørerne har ikke indstillet skydningen mod ukrainske positioner. Det seneste døgn har fjenden brugt våben, der er forbudt ifølge Minsk-aftalen, siger talsmanden på et tv-transmitteret pressemøde.

Den ukrainske hær og de prorussiske separatister har de seneste dage gensidigt beskyldt hinanden for angreb.

Der har ellers været mere roligt i den østlige del af Ukraine de seneste måneder. Flere end 6000 mennesker er dræbt i kampe siden sidste forår, da konflikten brød ud.

De nye meldinger om eskalering lægger pres på udenrigsministrene fra Ukraine, Rusland, Frankrig og Tyskland, som mødes mandag i Berlin for at diskutere den videre implementering af fredsplanen.

Ifølge Minsk-aftalen skal alle våben med en kaliber over 100 millimeter, herunder artilleri, mortergranater og raketsystemer, fjernes fra fronten.

Prorussiske separatister beskylder regeringsstyrker for at krænke våbenhvilen det seneste døgn med artilleriskydning. Det melder separatisternes nyhedsbureau DAN.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip