Nye kampvogne: Milliardinvestering giver 300 job på Fyn

Det forventes, at op mod 300 nye arbejdspladser bliver skabt på Fyn, når det danske militær skal have nye pansrede mandskabsvogne. Det oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse

Forsvaret investerer mellem tre og fem milliarder kroner på mere end 200 nye kampvogne, der skal leveres af den internationale koncern General Dynamics.

Koncernen er blevet udvalgt i konkurrence med fire andre producenter, og den danske virksomhed Falck Schmidt Defence Systems, der ligger i Odense, er blevet valgt som General Dynamics' samarbejdspartner i Danmark.

Derfor forventes det, at der bliver skabt omkring 300 nye arbejdspladser hos den danske samarbejdspartner i Odense og dennes underleverandører.

Derudover forventes det, at ordren vil betyde en omsætning på over 100 millioner kroner for Falck Schmidt Defence Systems.

Selvom der bliver brugt mange penge på den nye investering, mener direktør for forsvarsindustrien i Danmark, Frank Bill, at de mange kroner er godt givet ud.

- De nye mandskabsvogne er naturligvis først og fremmest godt nyt for soldaterne, der får moderne vogne, som blandt andet giver dem en optimal beskyttelse, når de er ude i missioner, siger direktøren i en pressemeddelelse.

De nye vogne, der får navnet Piranha 5, skal erstatte de nuværende køretøjer af typen M113. Det forventes, at de første nye vogne står klar næste år, og at de alle er leveret inden for de næste fem år.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) glæder sig over udsigten til nye køretøjer.

- Med Piranha 5 har vi fundet den pansrede mandskabsvogn, der bedst kan løse Forsvarets opgaver i fremtiden, lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Piranha 5-vognene skal efter planen benyttes af det danske forsvar de næste 30-40 år.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip