Nye knivangreb og drab rammer Jerusalem

En uge med stigende vold mellem israelere og palæstinensere har lørdag kostet flere mennesker livet i Jerusalem og i Gazastriben, skriver flere nyhedsbureauer.

To israelske politifolk blev stukket med kniv ved Jerusalems gamle bydel. Politiet har skudt og dræbt den 19-årige palæstinensiske gerningsmand.

De to betjentes tilstand er stabil, men en tredje betjent blev alvorligt såret af skud, da han blev skudt af en kollega, der forsøgte at skyde gerningsmanden, skriver AFP.

Angrebet skete ved Damaskus-porten ind til den gamle bydel i Jerusalem. Det er omtrent samme sted, hvor en anden palæstinenser lørdag formiddag stak to jødisk-ortodokse israelere ned og efterfølgende blev dræbt af politiet.

Begge de to unge palæstinensere, der stod bag angrebene, kommer fra landsbyen Kafr Aqeb i Østjerusalem.

Tidligere på dagen dræbte politiet en anden palæstinenser, der åbnede ild mod dem ved Shuafat-flygtningelejren i Østjerusalem. Den militante gruppe Hamas, der kontrollerer Gazastriben, siger i en erklæring, at den dræbte var Hamas-medlem.

I Gazastriben har israelsk beskydning kostet to palæstinensiske børn på 13 og 15 år livet, siger lægekilder til nyhedsbureauet AFP.

Sammenstødene kommer efter, at militante palæstinensere natten til lørdag affyrede en raket fra Gaza mod Israel.

Inden da havde sammenstød langs grænsen mellem Israel og Gazastriben kostet syv palæstinensere livet.

De voldelige sammenstød kommer efter en blodig fredag, hvor syv palæstinensere blev dræbt og 145 såret i de værste uroligheder i Gazastriben siden krigen sidste år.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip