Nye projekter skal knække DHF's medlemsfald

Håndboldsporten i Danmark oplever store medlemsudfordringer, og den nedadgående medlemskurve risikerer at fortsætte i de kommende år.

Det konkluderer rapporten "Håndbold i Danmark", som er udarbejdet af Danmarks Idrætsforbund (DIF) for Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Ifølge generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen, er rapporten et vigtigt redskab i kampen for at bremse tilbagegangen.

- Det er ikke nyt for os, at medlemstallet er dalende, og vi ser på det med største alvor. Derfor har vi allerede flere projekter i gang, der tilsammen skal vende den negative udvikling.

- Vi oplever mange positive tendenser og gode historier rundt omkring i landet, selvom det samlede billede peger på medlemsnedgang, siger Morten Stig Christensen i en pressemeddelelse fra DHF.

Forbundet har blandt andet sat gang i projektet "Håndbolden tilbage til København", der skal være med til at knække den negative tendens, tilføjer generalsekretæren.

- Vores københavnerprojekt er en målrettet indsats til foreningerne i hovedstadsområdet, håndboldfitness er et nyt koncept, der fokuserer på rekruttering og fastholdelse af seniorer, og "Trille Trolle" skal få de allermindste til at få øjnene op for håndboldsporten og foreningslivet i en ung alder.

Den seneste rapport konkluderer, at over en periode på 15 år er hver fjerde håndboldspiller droppet ud af de danske håndboldklubber, hvilket svarer til over 2000 medlemmer i gennemsnit om året.

Desuden siger rapporten, at man ved en fremskrivning er kommet frem til, at det faldende antal medlemmer vil fortsætte. I 2017 risikerer DHF's medlemstal således at komme under 100.000 for første gang siden 1970.

/ritzau/

 

Dagens Gossip