Nye sanktioner fra Rusland rammer biprodukter fra køb

Med omgående virkning indfører Rusland yderligere restriktioner i forbindelse med import af landbrugsvarer fra blandt andet EU.

Denne gang drejer det sig om midlertidige restriktioner mod spiselige slagtebiprodukter af kvæg og svin, spiseligt mel og pulver af kød samt fedt, spæk samt talg fra kvæg.

Det oplyser Fødevarestyrelsen, som allerede mandag modtog oplysninger om, at der var yderligere importrestriktioner på vej.

De russiske myndigheder begrunder de varslede restriktioner med fund af stoffer i kødprodukter, som strider mod de russiske veterinære betingelser for import af visse produkter fra EU til Rusland, herunder også Danmark. Det drejer sig om fund af tungmetaller og stoffet kloramfenikol.

Men alle varer, som er afsendt før 21. oktober, og som ankommer til den russiske grænse inden den 26. oktober vil kunne importeres efter almindelige procedurer.

Fødevarestyrelsen oplyser, at de nye produkter, som er ramt af restriktioner, ikke vil fremgå af listen over de produkter, der er omfattet af det generelle russiske importforbud som følge af de politiske sanktioner i forbindelse med krisen i Ukraine.

Årsagen er, at russerne begrunder de nye restriktioner i veterinære mangler i forbindelse med importen af kødprodukter fra EU-lande.

Allerede tilbage i august indførte Rusland importforbud af en lang række fødevarer fra lande med sanktioner mod Rusland.

Disse restriktioner gælder stadig og omfatter restriktioner mod import af oksekød, svinekød, frugt og grønt-produkter, fjerkræ, fisk, ost, mælk og mejeriprodukter fra EU, USA, Australien, Canada og Norge.

Efter Rusland indførte importforbuddet besluttede EU at indføre særlige støttemuligheder for europæiske landmænd, der rammes af det russiske importforbud.

Sidste år importerede Rusland fødevarer fra Vesten for næsten 96 milliarder kroner, og manglen på de vestlige varer har fået fødevarepriserne i Rusland til at stige.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip