Nye SAS-aflysninger: Mangler stadig kabinepersonale

Luftfartsselskabet SAS har fortsat problemer med at få alle fly i luften efter weekendens arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet.

- Vi har onsdag aflyst 27 ankomster og afgange på grund af mangel på kabinepersonale som følge af weekendens overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, siger kommunikationskonsulent i SAS Cecilia Sejer.

- Manglen på personale skyldes en række sygemeldinger, siger Cecilia Sejer.

Onsdag eftermiddag fremgår det af Københavns Lufthavns hjemmeside, at det blandt andet er SAS-afgange til Stavanger, Billund, Hamburg, Aberdeen, Milano og Düsseldorf, der er aflyst.

Berørte passagerer vil få direkte besked fra luftfartsselskabet.

Følgevirkningerne fra arbejdsnedlæggelsen blandt kabinepersonalet vil også kunne mærkes torsdag, hvor SAS også forventer at måtte aflyse fly.

- Vi forudser desværre også mindre trafikforstyrrelser torsdag, men det bliver bedre dag for dag, siger Cecilia Sejer.

Hun understreger dog samtidig, at langt det meste af selskabets trafik kan afvikles normalt.

- Vi har flere hundrede afgange på en normal hverdag, så det er mindre trafikforstyrrelser, siger Cecilia Sejer, som understreger, at SAS arbejder på at være tilbage i normal drift.

SAS måtte i weekenden aflyse en lang række flyvninger som følge af strejke blandt selskabets kabinepersonale.

Arbejdsnedlæggelsen, som var overenskomststridig, blev begrundet med, at selskabet har virksomhedsoverdraget 147 ansatte til datterselskabet Cimber, hvor de ifølge fagforeningen CAU vil blive ansat på dårligere vilkår.

Først da SAS søndag aften truede med at afskedige de ansatte, der ikke mødte på arbejde mandag middag, valgte de strejkende at vende tilbage til kabinerne.

SAS fastholder dog suspenderingen af 27 ansatte, som ifølge selskabet har chikaneret de af deres kolleger, der mødte på arbejde under arbejdsnedlæggelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip