Nye spor i Madeleine-sag før tv-program

admin

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

Der er mere end almindelig interesse, når britiske BBC mandag aften sender programmet Crimewatch, som indeholder mange nye oplysninger om gåden omkring Madeleine McCann, der forsvandt som treårig i Portugal i 2007.

Forud for programmet har sagen igen været forsidestof i både Storbritannien og mange andre europæiske lande.

Programmet indeholder en ny 25 minutter lang rekonstruktion af pigens forsvinden og interviews med forældrene, Gerry og Kate McCann, som iværksatte en global mediekampagne for at finde deres datter, og som stadig har håbet om, at hun er i live.

De portugisiske myndigheder lukkede deres efterforskning i 2008, men Londons kriminalpoliti har i de seneste to år gennemgået sagen på ny og indledte deres egen efterforskning i juli i år.

I forbindelse med den nye opsigt som sagen vækker skriver den britiske The Mirror på sin netudgave søndag, at det britiske politi har foretaget en dramatisk anholdelse af en midaldrende britisk mand i forbindelse med sagen

Den pågældende skal under et ophold på en ø i middelhavet angiveligt have mødt pigen, hvilket han har fortalt videre til en advokat, som er gået til politiet og pressen.

Den nye interesse for sagen i Crimewatch skyldes nye vigtige spor, der er kommet frem ved at analysere mobildata fra telefoner, som blev tændt i dagene omkring Madeleines forsvinden på feriestedet Praia da Luz.

Politiet kan ikke se, hvad der står i tekstbeskeder fra de pågældende telefoner. Men det har en liste med oplysninger om de forskellige opkald, hvor og hvornår de er foretaget, og hvilke numre der er ringet til.

- Ved at sammensætte de nye informationer med andre, kan vi lave et målrettet angreb på disse informationer. Det er som at skrælle lagene af et løg.

Scotland Yard vil appellere til offentligheden om at give informationer om nye mistænkte eller interessante personer. Konstruerede fantomtegninger af to mænd, der menes at have talt tysk, bliver vist i "Crimewatch" samt i Tyskland og Holland.

I alt 442 personer er blevet afhørt over de seneste par år, og britisk politi har 41 personer i kikkerten som interessante eller potentielle mistænkte. 15 er fra Storbritannien.

/ritzau/