Nye tal afslører: Kæmpe stigning i antallet af asylansøgere

Danmark er et af de lande i EU, der har oplevet den største stigning i antallet af asylansøgere, viser nye tal fra Eurostat, der fører statistikker for EU lande. 

I 2014 var der en stigning i ansøgninger om asyl i Danmark på 105 procent i forhold til 2013, og det er kun Ungarn og Italien, der har oplevet større stigninger i EU. Men selvom stigningen er voldsom, så tager Danmark stadig kun 2.3 procent af samtlige asylansøgere i EU. 

Tyskland og Sverige er de to lande, der tager immod flest asylansøgere, Tyskland fik sidste år 202.700 ansøgere mens Sverige fik 81.200. 

EU har samlet pålevet en stigning på 44 procent, og de mange ansøgninger om asyl kommer i kølvandet på en lang række regionale kriser og krige i især Afrika og Mellemøsten. 

Specielt krigen i Syrien har sendt millioner på flugt, og de er også den største gruppe af asylansøgere i EU, hvor de 122.800 flygtninge står for 20 procent. Den næststørste gruppe er afghanere, der står for syv procent af det samlede antal ansøgninger om asyl. 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip