Nye tal: Danmark er dyrest i EU - men se her, hvor du kan rejse hen og få meget for pengene

Nye tal viser, at Danmark er det dyreste sted i EU at være borger. 

Det er især udgifter til fødevarer, der får Danmark placeret som nummer et på listen over lande i EU, hvor det er dyrest at være borger. 

Tallene er udarbejdet af EU's statistikkontor, Eurostat, og de viser, at Danmark ligger intet mindre end 39 procent over gennemsnittet i EU, når der skal handles fødevarer, og 38 procent over gennemsnittet, når der skal shoppes elektronik og serviceydelser. 

Det er EU's statistikkontor, Eurostat, der har lavet en oversigt over forskellene i udgifter for borgere i EU-lande, og selvom de udpeger Danmark som det dyreste land, så afslører de heldigvis også, hvor man skal rejse hen for at få mest for pengene. 

Fødevarer: 

Polen, Ungarn og Rumænien er de billigste steder at købe fødevarer i Europa. Her er priserne på fødevarer mere over dobbelt så billigt som herhjemme. 

Men hvis du gerne vil kombinere billig mad med sol og strand, så er Portugal, Kroatien og Grækenland oplagte steder at rejse hen. Her bliver du mæt for lidt over det halve af, hvad du gør herhjemme. 

Alkohol og cigaretter

Hvis man sætter pris på en ordentlig brandert krydret op med kæderygning, er der flere lande, hvor det kan gøres væsentligt billigere end herhjemme. I Bulgarien slipper du med under halvdelen, men Ungarn, og Kroatien er også særdeles billige. Men Spanien og Portugal kan også være med, når der skal ryges og drikkes. 

Men hold dig langt væk fra Irland, der ligger 70 procent over gennemsnittet, samt Storbritannien og Finland der også er dyrere end herhjemme. 

Shopping

Tøj:

Danmark er det næstdyreste sted i EU at købe tøj, vi er kun overgået af Sverige, der ligger 21 procent over gennemsnittet i EU. Men så kan vi glæde os over, at Spanien er et af de billigste steder at købe tøj, ligesom der er gode muligheder for at gøre en god handel i Tjekkiet og i Cypern. I de lande ligger prisen på tøj på mellem 85-89 procent af gennemsnittet. 

Elektronik

Der er ikke de helt store udsving på elektronikpriser, men to steder, hvor det er lidt billigere end i resten af EU, er Tjekkiet og Polen. 

Restauranter og hoteller

Også her er vi dyrest, hvor vi ligger 47 procent over gennemsnittet. Men der er flere steder, hvor du kan spise fint og sove billigt. Ikke overraskende er Tjekkiet, Ungarn, Bulgarien og Rumænien de billigste lande, men Portugal og Kroation kan også være med - de ligger henholdsvis på 76 og 72 procent af gennemsnittet. 

Og inden vi ærgrer os for meget over de høje udgifter herhjemme, så kan vi glæde os over, at ALT er dyrere i Norge, og de ville være en klart nummer et på den samlede liste, hvis de var med i EU. 

Se hele listen HER

 

Dagens Gossip