Nye tal: Færre anmelder kriminalitet

Politiet har i de senere år modtaget færre og færre anmeldelser om kriminalitet. Nu viser nye tal vedrørende første kvartal af 2015, at tendensen fortsætter.

Den mindre arbejdsbyrde, hvad sagsbehandling angår, har dog ikke resulteret i væsentligt flere sigtelser.

I første kvartal af 2014 blev der rejst sigtelse i 31,9 procent af de anmeldte sager. I første kvartal i år er sigtelsesprocenten 35,7. Dette betegner Rigspolitiet som en "markant fremgang" i en pressemeddelelse.

Gjort op i absolutte tal er fremgangen dog knap så markant.

Holder man sigtelsesprocenten op mod antallet af anmeldelser, finder man nemlig, at politiet i første kvartal i år har rejst 26.572 sigtelser mod 26.240 sidste år, altså 342 flere sigtelser, hvilket svarer til en fremgang på 1,3 procent.

Hvad antallet af anmeldelser angår, har politiet i årets første tre måneder modtaget 74.434 anmeldelser om forskellige overtrædelser af straffeloven. Det er knap 8000 færre anmeldelser end samme kvartal året før.

Går man lidt længere tilbage i tiden, til 2009, er faldet endnu mere markant. Her modtog politiet knap 97.000 anmeldelser om overtrædelse af straffeloven i årets første kvartal.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg peger i en pressemeddelelse på, at det blandt andet er en mere effektiv organisering af politiet, som er forklaringen på det faldende antal anmeldelser.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at Rigspolitiet anser faldet i antallet af anmeldelser som et udtryk for et fald i kriminaliteten.

Forskere har dog tidligere påpeget, at der ikke nødvendigvis er et én til én-forhold mellem antallet af anmeldelser og den faktisk begåede kriminalitet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip