Nye tiltag skal hjælpe svært spiseforstyrrede

Kommunerne får nu en række nye retningslinjer, der skal sikre, at børn, unge og voksne med svære spiseforstyrrelser får bedre hjælp til at blive rehabiliteret efter deres sygdomsforløb.

Retningslinjerne er udarbejdet af Socialstyrelsen i samarbejde med en arbejdsgruppe bestående af fagprofessionelle fra kommuner, regioner og private tilbud samt forskere og videnspersoner på området.

Og social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) forventer, at kommunerne bliver bedre til at tage sig af denne gruppe af mennesker.

- En svær spiseforstyrrelse er en alvorlig sygdom, og det er dybt ulykkeligt, når folk hænger fast i lidelsen. Det er godt, at kommunerne nu får denne guide som et solidt arbejdsredskab til at sikre høj faglig kvalitet i indsatsen.

- De nye nationale retningslinjer bygger på dokumenteret viden om, hvad der virker og gode erfaringer fra praksis. Jeg forventer derfor, at vi nu bliver bedre til at hjælpe mennesker med en svær spiseforstyrrelse tilbage til en almindelig hverdag.

Og det er positivt, at kommunerne får nye retningslinjer, mener generalsekretær for Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskader Steen Andersen.

Han har været en del af arbejdet ved at sidde i en referencegruppe, mens en repræsentant fra foreningen har siddet i en arbejdsgruppe. Men han synes ikke, at kommunerne har det beredskab, der skal til.

- I kommunerne er der ikke nok mennesker, der ved noget om, hvordan man for eksempel måltidsstøtter. Det er jo noget, man skal uddannes til at kunne.

- Det, at der står "bør" i mange af retningslinjerne og ikke "skal", er jo et af problemerne ved det, siger Steen Andersen, som derfor er spændt på at se, hvordan det hele kommer til at forløbe.

- Nu har man samlet en masse gode ideer sammen, men om det derfra bliver til noget, bliver spændende at se.

/ritzau/

 

Dagens Gossip