Nyhedsbureau: Dansker deltog muligvis i IS-henrettelse

Der er muligvis en dansker med i gruppen af jihadister, som i en video, der blev offentliggjort søndag af Islamisk Stat, viser henrettelser af syrere og en amerikansk nødhjælpsarbejder.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP uden at opgive en kilde til oplysningen.

- Blandt de militante, der henretter syriske soldater, er der kendte udenlandske krigere, deriblandt mindst en franskmand og muligvis en brite, en australier og en dansker, skriver AFP.

Fra Politiets Efterretningstjeneste PET lyder det, at PET på nuværende tidspunkt hverken vil be- eller afkræfte oplysningerne om den formodede dansker i videoen. Heller ikke Udenrigsministeriets Borgerservice har kommentarer.

På videoen ser man, hvordan de syriske soldater knæler på jorden foran hver deres maskerede bøddel.

Franske myndigheder har allerede meddelt, at de genkender mindst en fransk statsborger på videoen, som også bekræfter henrettelsen af den amerikanske hjælpearbejder Abdul-Rahman Kassig, som før han konverterede til islam hed Peter Kassig.

En anklagemyndighed i Paris beretter, at "detaljerede beviser bekræfter en franskmands medvirken ved halshugningen af syriske fanger, som ses på en video fra Islamisk Stat søndag."

De franske myndigheder mener at vide, at der er tale om Maxime Hauchard, der konverterede til islam for fem år siden og kommer fra en lille by i Normandiet.

I august blev der åbnet en straffesag mod Hauchard for tilknytning til en terrororganisation.

Hauchard blev interviewet af den franske tv-station BFM i juli, da han talte over Skype fra den syriske by Raqqa, som er en IS-højborg i landet.

Dengang fortalte han, at han var rejst til Syrien via Paris og Istanbul. Han fortalte, at rejsen "var ikke dyr", og han havde ikke taget nogen forholdsregler og forsøgt at skjule sin rejse.

- Det personlige mål for alle her er shahid (at blive martyr, red.). Det en den største belønning, sagde Maxime Hauchard til tv-stationen.

I løbet af mandagen har en britisk far til en lægestuderende først bekræftet siden nægtet, at han kan genkende sin søn på videoen fra Islamisk Stat.

Ahmed Muthana siger, at han ikke har haft kontakt med sin 20-årige søn Nasser Muthana i lang tid.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip