Nyhedschef er blevet sigtet i Se og Hør-sagen

Tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen er blevet sigtet i sagen om ugebladets overvågning af kendte og kongelige.

Lise Bondesens advokat, Christian Riewe, bekræfter sigtelsen over for Berlingske.

- Jeg kan bekræfte, at hun er blevet sigtet. Det er ikke en stor overraskelse, at hun nu også bliver involveret i sagen som sigtet. Hun erkender nogle af de faktiske forhold, men vi forholder os ikke til sigtelsen på nuværende tidspunkt, siger Christian Riewe til avisen.

Lise Bondesen er dermed den ottende person, der sammen med Aller er blevet sigtet i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor ugebladet angiveligt betalte en medarbejder hos IBM for at levere oplysninger om kendtes kreditkorttransaktioner.

Da sagen i slutningen af april kom frem, sagde Lise Bondesen sit job som redaktionschef på Ekstra Bladet op. Hun har bekræftet, at Se og Hør hentede kreditkortoplysninger hos tys-tys kilden.

Politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns Politi, ønsker ikke at nævne navnet på den nye sigtede i sagen, men han bekræfter, at vedkommende sammen med sin advokat fredag var til en lang afhøring hos politiet, hvorunder de blev præsenteret for sigtelsen.

- Den pågældende er tidligere blevet afhørt med en sigtets rettigheder, og nu er mistankegrundlaget blevet så stort, at det er vigtigt at rejse en formel sigtelse, siger Bent Isager-Nielsen.

De øvrige sigtede i sagen er foreløbig en tidligere redaktionschef, de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, udgiverdirektør Per Ingdal, der i sidste uge forlod jobbet som konsekvens af sagen, journalisterne Ken B. Rasmussen og Kasper Kopping samt tys-tys kilden.

Desuden er Aller Media A/S, der udgiver Se og Hør, sigtet som "juridisk person" i sagen.

Bent Isager-Nielsen oplyser, at politiet er kommet temmelig langt med efterforskningen, men han udelukker ikke helt flere sigtelser i sagen.

Medarbejderen - den såkaldte tys-tys-kilde - havde adgang til oplysningerne via arbejdsopgaver hos Nets.

BT kunne med udgangspunkt i en nøgleroman af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen afsløre, at bladet fra 2008 til 2012 betalte tys-tys kilden for oplysninger om de kendtes og de kongeliges brug af kreditkort.

Tys-tys kilden var ansat i IBM, hvor han udførte opgaver for PBS, det nuværende Nets, og det gav ham adgang til oplysninger om, hvor og hvornår kreditkort blev brugt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip