Nykåret europamester indstiller karrieren

Signe Søes høstede i sidste uge karrierens største triumf ved at vinde guld på mellemdistance ved EM i orienteringsløb i Portugal. Onsdag besluttede hun at indstille karrieren.

- At vinde et EM-guld er helt fantastisk, men også vejen dertil har været vigtig for mig. Det har været sjovt, udfordrende og givende, men også krævet hårde valg og prioriteringer at nå min succes.

- Nu vælger jeg at sige stop, mens legen er god, for en fortsat elitesatsning vil kræve mange fra- og tilvalg.

- Jeg føler, at nu er tiden inde til at fokusere på andre ting i livet. Jeg glæder mig til rolige weekender, siger Signe Søes i en pressemeddelelse.

Signe Søes har i over 10 år været en del af det danske landshold, kun afbrudt af to års pause på grund af barsel. Før dette var hun en fast del af juniorlandsholdet i fire år.

Landsholdskollegaen Maja Alm begræder, at Signe Søes stopper karrieren.

- For mig har Signe Søes altid været et forbillede, som i høj grad har vist vejen for pigerne på landsholdet.

- Hun viste os, at det er muligt at nå verdensklasse, og samtidig har hun også været en utrolig stor støtte og god veninde. Jeg kommer til at savne Signe til kommende mesterskaber, siger Maja Alm.

EM i Portugal tidligere på måneden blev kulminationen og enden på en fornem elitekarriere, hvor især EM-guldet på mellemdistance fra i år, samt sølvmedaljen ligeledes på mellemdistance fra 2010, står som højdepunkterne.

Verdensmesterskaberne i Italien i juli bliver nu uden Signe Søes, men der næres fortsat høje medaljeforventninger til det danske hold med Maja Alm, Emma Klingenberg og Ida Bobach i spidsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip