Nykredit fyrer 220 ansatte i næste uge

Nykredits spareplan fra december sidste år betyder nu, at 220 ansatte skal fyres.

I december blev det meldt ud, at der skulle skæres 300 ansatte fra. Og efter forhandlinger er tallet nu blevet skåret ned til 220 egentlige fyringer.

Det oplyser Nykredit.

- Omfanget og vilkårene af afskedigelser har været drøftet med vores personaleforening, og vi ender med samlet at nedlægge cirka 300 stillinger, hvoraf de 220 bliver egentlige afskedigelser af ledere og medarbejdere, siger koncerndirektør Bente Overgaard

De resterende 80 stillinger er ledige stillinger, som ikke genbesættes, oplyser koncernen.

Bente Overgaard siger, at afskedigelserne berører de ikke-kundevendte funktioner. Også koncerndirektionen har holdt for, idet den er reduceret.

Fyringerne kommer til at ske i næste uge, hvor man siger farvel til de 220 ud af koncernens knap 4000 ledere og medarbejdere.

Fyringerne sker som led i 2015-planen, der blev meldt ud i december. Planen skal være med til at øge koncernens indtægter, reducere omkostninger samt styrke fokus på kunderne.

- Reduktionen i medarbejderstaben er beklagelig, men også nødvendig. Vi har et mål om at reducere vores omkostninger med 0,5 milliarder kroner i 2016, og de kommende afskedigelser er et skridt til at nå dette mål, siger Bente Overgaard.

Finansforbundet har svært ved at se argumentet for, at så stor en andel må rydde skrivebordet.

- Medarbejderne har været sat i en svær venteposition, reelt siden direktørskiftet i Nykredit blev annonceret for et års tid siden.

- Medarbejderreduktioner af den størrelsesorden har altså en pris for både de medarbejdere, der må forlade virksomheden, og for dem der bliver tilbage, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet, i en udtalelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip