Nykredit skal skære 300 stillinger

En stor spareplan skal slanke Nykredits omkostninger med en halv milliard kroner. Spareplanen betyder blandt andet farvel til 300 stillinger, oplyser selskabet.

Det er både leder- og medarbejderstillinger, der rammes af nedskæringerne, og en del af medarbejderne skal fyres, fremgår det af Nykredits spareplan, som er blevet kaldt "Nykredit 2015".

- Reduktionen gennemføres ved opsigelser samt ved ikke at genbesætte ledige stillinger. Nykredit vil i den nærmeste fremtid efter reglerne gå i dialog med personaleorganisationen omkring reduktionen, lyder det.

Nykredit har analyseret sig frem til, hvordan indtjeningen kan øges, mens omkostninger skæres ned. Målet er, at indtjeningen fra kerneforretningen øges med en milliard kroner med fuldt gennemslag fra 2016.

Samtidig skal omkostningerne altså reduceres med 500 millioner kroner svarende til 10 procent.

Planen "Nykredit-2015" vil være endeligt klar til foråret, men implementeringen af de enkelte delelementer indledes allerede fra januar 2014 og vil ske løbende frem til udgangen af 2015 med fuld effekt i 2016.

- Det er naturligt, at Nykredit i kølvandet på finanskrisen, øget regulering frafolketinget og EU, nye krav fra ratingbureauerne samt et Danmark med behersket vækst tilpasser og udvikler de forretningsmæssige spor, lyder det om planen.

Ifølge Nykredits koncernchef Michael Rasmussen har markedet, omgivelserne og rammerne for at drive en moderne finansiel virksomhed som Nykredit ændret sig væsentligt gennem det sidste halve års tid.

- Nykredit har en markant position på markedet, og vi vil fortsat lægge vægt på at præge udviklingen af hele det finansielle marked. Nykredit besidder et stort potentiale, som vi med en række initiativer vil realisere, siger han i pressemeddelelsen.

Nykredit er den største danske udbyder af realkreditlån. Via Nykredit og Totalkredit har koncernen kontakt til cirka 1,1 millioner kunder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip