Nyrige konfirmander kan se frem til skyhøje renter

Skrevet af admin

14/04/2014

Mest læste i dag

Når forårets konfirmander udklækkes, gør de klogt i at skrive kolde kontanter øverst på ønskesedlen. Der er nemlig skyhøje renter at hente for de nyrige teenagere.

En række banker kappes således om at sikre sig konfirmandernes pengehøst. Det skriver Politiken mandag.

Konfirmander og nonfirmander i det nordvestlige Jylland kan få helt op til 12,25 procent i rente frem til årsskiftet, hvis de skifter til den lokale Salling Bank.

Lader man 20.000 kroner stå hos Salling Bank året ud, giver det hele 1633 kroner i rente. Det viser en gennemgang af tilbud til konfirmander på bankernes hjemmesider, som analysefirmaet Mybanker har foretaget for Politiken.

- De her renter er langt, langt over, hvad bankerne tilbyder på nogen andre produkter. De taber indiskutabelt penge på det, så det skal ses som en gave til de unge, der er ren markedsføring for bankerne, siger direktør John Norden fra Mybanker til Politiken.

Bankernes tilbud har typisk et maksimum på 25.000 til 30.000 kroner, og de fleste udløber ved årets udgang.

Men der er alligevel væsentlige forskelle på bankernes tilbud.

Nogle gælder kun for konfirmander, mens andre banker ikke skelner mellem, om kunden har gået til præst.

Nogle af bankerne kræver som Salling Bank, at den unge bor i bankens forretningsområde, og at man har sin e-boks og Nemkonto i banken.

Og endelig er der nogle banker, som - ud over den høje rente - lader konfirmanden deltage i konkurrencer om alt fra biografbilletter til en ny iPad, skriver Politiken.

/ritzau/