Nyt ambulanceselskab er stadig i store problemer

- Jeg ved, at mange af jer er trætte og brugte, men jeg er nødt til, på mine grædende knæ, at bede om hjælp.

Sådan skrev en driftsvagt i ambulanceselskabet Bios i en sms til firmaets reddere torsdag aften i et forsøg på at få de ansatte til at tage ekstravagter, skriver Fyens Stiftstidende.

Meget tyder ifølge avisen dermed på, at de store driftsmæssige problemer, som Bios har kæmpet med i 2015, fortsætter med uformindsket styrke i det nye år.

Af sms-beskeden, som avisen er i besiddelse af, fremgår det, at Bios torsdag aften manglede folk på mindst ti ambulancer og sygetransporter allerede dagen efter.

I løbet af denne weekend er beskederne med efterlysninger af reddere til at påtage sig ekstravagter fortsat. Ifølge avisen efterlyste Bios mandskab til 12 ambulancer i Odense, Svendborg, Sønderborg og Esbjerg mandag.

Ledelsen i Bios har ikke reageret på Fyens Stiftstidendes henvendelser, men Region Syddanmarks øverst ansvarlige embedsmand for ambulancedriften, konstitueret direktør Mads Haugaard, erkender, at Bios forsat er i vanskeligheder.

- Januar har været en udfordrende måned. Det er åbenlyst for enhver. Det er ikke unormalt i branchen, at man skriver sms'er ud til reddere og beder dem om at tage ekstravagter, men hyppigheden og omfanget af huller i vagtplanen, som vi ser det i Bios' tilfælde, er desværre udtryk for mangel på personale, siger Mads Haugaard til avisen.

Ifølge regionen er Bios 80-90 reddere fra idealbemandingen på 550.

Det hollandske selskab Bios overtog ambulancekørslen fra Falck i Region Syddanmark fra Falck 1. september 2015.

Mens Bios i de første fire måneder som ny operatør er sluppet for at betale bøder for manglende ambulancer, falder hammeren fra 1. januar.

Bøderne - eller boden - gøres op på månedsbasis og afregnes hvert kvartal. Bios skal derfor betale bod i april for de første tre måneder af 2016.

Allerede nu må Bios indstille sig på klækkelige bøder for januar på grund af manglende opfyldelse af kontrakten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip