Nyt amerikansk cykelhold ser dagens lys i 2015

Den amerikanske cykelfabrikant Cannondale går sammen med Slipstream Sports i 2015 for at danne et nyt amerikansk cykelhold.

Cannondale erstatter Garmin som navnesponsor for det cykelhold, Slipstream og Garmin hidtil har drevet sammen under navnet Garmin-Sharp.

Garmins kontrakt som navnesponsor udløber efter denne sæson, men Garmin bliver på holdet i en mindre rolle.

- Teknisk set er det ikke en sammensmeltning, siger Slipstream-boss Jonathan Vaughters til velonews.com.

- Det er fortsat Slipstream, som ejer og styrer holdet. Cannondale bliver en stor aktionær, siger han.

Otte ryttere fra det nuværende Cannondale-hold får tilbudt nye aftaler på det nye hold. 14 ryttere har kontrakt med Slipstream-holdet for næste år, og de kontrakter bliver også overholdt, siger Vaughters.

En af de 14 ryttere, som har kontrakt med Slipstream for næste sæson, er den danske OL-guldvinder på bane, Lasse Norman Hansen. Hans nuværende kontrakt gælder til og med 2015.

- Vi tilføjer noget fantastisk talent til en allerede stærk trup, og vi tror på, at holdet kan bygge videre på tidligere tiders succes og kan levere noget godt i 2015, siger Vaughters.

Siden 2013 har Cannondale haft sit eget hold med den slovakiske superstjerne Peter Sagan i spidsen. Sagan og tre af hans nuværende holdkammerater skifter næste år til Bjarne Riis og Tinkoff-Saxo.

/ritzau/AFP