Nyt asfalt og lys på vej til sti

Stien fra det grønne område mellem boligområderne Tyrings Ager og Trelle Ager til viadukten under Vestergade har meget længe været stærkt nedslidt og fyldt med farlige dybe huller. Især for de mange cyklister der benytter stien både til skolen og byen, skriver Vamdrup Netavis.

Beboere i kvarteret påpeger, at det kommunen selv, der har ødelagt belægningen ved hver vinter i de senere år har anvendt for store og tunge maskiner i forbindelse med vintervedligeholdelsen.

- Standarden er sølle, og det er beklageligt, fordi stien i sin tid er lavet til betjening af de to store boligområder. Ikke mindst for at give børnene en sikker skolevej, siger det lokale byrådsmedlem Poul Erik Jensen (S), som har reageret over forholdende.

- Jeg ved, at man også i teknisk forvaltning nu er opmærksomme på problemerne. Ikke mindst takket være vedholdende henvendelser fra forståeligt utilfredse borgerne. Og jeg er sikker på, at de lokale politikere fra gammel Vamdrup Kommune - uanset partifarve - gerne vil være med til at skubbe på for at få forholdene bragt i orden, siger Poul Erik Jensen til Vamdrup Netavis.

Og samtidig er der stort set heller ingen belysning langs med stien frem til Herredsvej. Lamperne er blandt andet ødelagt af hærværk. Også over dette forhold har borgere i området flere gange klaget, uden der er sket noget.

- Jeg kan oplyse, at Teknisk Forvaltning lige nu har en plan om at renovere belysningen mellem Herredsvej og Arena Syd. De gamle pullert-armaturer bliver udskiftet med tre meter høje lysmaster. Og hvad belægningen angår, kan jeg oplyse, ifølge den nuværende prioritering er hele stien på listen til at få et nyt slidlag i løbet af næste år, og hvis det er, som beboere siger, må vi håbe, at forvaltningen finder ud af at bruge mindre maskiner ved vinter vedligeholdelse, så belægningen ikke bliver ødelagt igen, slutter Poul Erik Jensen.

 

Dagens Gossip