Nyt dyk i europæisk bilsalg

Skrevet af admin

20/03/2013
Markedet ryster under den europæiske og internationale bilindustri, og det er værre end ventet. Salget af nye biler i EU faldt med 10,5 pct. i februar i år målt i forhold til samme måned året før.Det skriver Financial Times. Tallene stammer fra den europæiske forening for bilproducenter ACEA.Det er en rigtig dårlig nyhed for bilproducenterne, der i forvejen er hårdt presset af dyk i omsætningen.Der er nedgang i salget på alle de største europæiske marked med undtagelse af Storbritannien, hvor der var en fremgang på 8 pct.Når det gælder de enkelte bilmærker er det igen Ford og General Motors, der er hårdest ramt.I starten af året havde analytikerne forventet, at der i år vil komme en nedgang i det europæiske bilsalg på tre pct. efter et minus på otte pct. sidste år. Noget tyder på, at den negative prognose skal justeres en tak nedad.

Mest læste i dag

Markedet ryster under den europæiske og internationale bilindustri, og det er værre end ventet. Salget af nye biler i EU faldt med 10,5 pct. i februar i år målt i forhold til samme måned året før.

Det skriver Financial Times. Tallene stammer fra den europæiske forening for bilproducenter ACEA.

Det er en rigtig dårlig nyhed for bilproducenterne, der i forvejen er hårdt presset af dyk i omsætningen.

Der er nedgang i salget på alle de største europæiske marked med undtagelse af Storbritannien, hvor der var en fremgang på 8 pct.

Når det gælder de enkelte bilmærker er det igen Ford og General Motors, der er hårdest ramt.

I starten af året havde analytikerne forventet, at der i år vil komme en nedgang i det europæiske bilsalg på tre pct. efter et minus på otte pct. sidste år. Noget tyder på, at den negative prognose skal justeres en tak nedad.