Nyt ebola-dødsfald kaster en skygge over WHO-melding

Skrevet af admin

15/01/2016

Dagens topnyheder

En dreng er blevet bekræftet død af ebola i Sierra Leone, skriver BBC.

Det sker, få timer efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har meddelt, at ebolaudbruddet i Vestafrika er overstået.

Sundhedspersonale i Sierra Leone bekræfter natten til fredag over for BBC, at landet har haft et ebola-dødsfald.

Landet blev officielt erklæret fri for ebola 7. november, men to prøver taget fra drengen, der døde i den nordlige del af Sierra Leone, har slået fast, at han er død af ebola.

Det siger en talsmand for sundhedsministeriet i landet til BBC.

Torsdag oplyste WHO, at Liberia som det sidste land officielt havde fået bugt med den frygtede virus, der har kostet flere end 11.000 mennesker livet i en epidemi, der for to år siden begyndte at sprede sig med voldsom hast i særligt Vestafrika.

Dermed havde hele regionen, der har været hårdt ramt af ebola, officielt fået bugt med virussen.

Det er ifølge BBC uvist, hvornår drengen døde.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters meddelte myndighederne i Sierra Leone torsdag aften, at de var i gang med at undersøge et dødsfald, der formodes at være forårsaget af ebola.

- Et formodet ebola-dødsfald er blevet rapporteret i dag (torsdag, red.) i Tonkolili-distriktet, lød det i en note, som Reuters har set, sendt fra sundhedsministeriet i Sierra Leone til embedsfolk i sundhedssystemet.

Det værste udbrud af sygdommen, der nogensinde er blevet registreret, har hærget økonomien og sundhedssystemerne i de tre hårdest ramte lande - Liberia, Guinea og Sierra Leone.

/ritzau/