Nyt forsøg: Fire dommere skal dømme håndboldkamp

Der vil blive skrevet et stykke dansk håndboldhistorie, når hele fire dommere den 20. august skal dømme i Super Cuppen.

I stedet for de normale fire øjne fra to dommere, vil der i stedet være hele otte øjne på håndboldspillerne i de prestigefyldte kampe mellem sidste sæsons danske mestre og pokalvindere.

Hos herrerne mødes KIF Kolding København og Skjern, mens FCM Håndbold og Team Esbjerg står overfor hinanden i damernes finale.

Eliteansvarlig i dommerudvalget, Bjarne Munk Jensen, fortæller, at forsøget afprøves efter ønske fra det internationale håndboldforbund (IHF).

- Den overordnede tanke er at udvikle håndboldspillet, så det kan blive endnu mere seværdigt for publikum og tv-seere, siger Bjarne Munk Jensen i en pressemeddelelse fra Divisionsforeningen.

- Der er sket en stor udvikling i den fysiske del af håndboldspillet, og nogle mener, at det er blevet for hårdt, og at det kan være svært for to dommere at opfange alt, hvad der sker.

- Måske af den grund går spillerne indimellem mere ureglementeret til værks.

- Med fire dommere er tanken, at der bedre kan gøres op med unoderne, så spillet i sidste ende bliver mere flydende og seværdigt, fordi det ikke kan betale sig at lave unoderne, siger Bjarne Munk Jensen.

De to Super Cup-kampe bliver spillet den 20. august i Skjern Bank Arena.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip