Nyt fra Børsen-branden: Nu kommer politiet med overraskende udmelding

Skrevet af Nicolai Haugsted

4 uger siden

|

18/04/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Københavns Politi har truffet vigtig beslutning.

Dagens topnyheder

Tidligt tirsdag morgen blev København rystet af en voldsom brand i den historiske Børsbygning.

Branden begyndte omkring klokken 07.36, og inden for få timer var dele af bygningen, herunder det ikoniske spir, kollapset.

En halv time efter brandens udbrud var bygningens spir helt omgivet af røg, og kraftige flammer var synlige omkring det. Omkring klokken 8.30 kollapsede det ikoniske spir, og billeder fra stedet viste de alvorlige skader.

Ved 10-tiden havde flammerne også taget hårdt på bygningens tag, der delvis kollapsede.

Klokken 12 kunne beredskabet meddele, at de havde formået at redde halvdelen af bygningen. Den del af bygningen, der vender mod Christiansborg, er dog mere eller mindre kollapset.

Brandårsagen er endnu ikke fastslået, men der pågik restaureringsarbejde på bygningen, da branden brød ud. Heldigvis er der ingen rapporter om tilskadekomne i forbindelse med branden.

Som en konsekvens af branden har Københavns Politi annonceret, at de vil forlænge de trafikale afspærringer omkring Børsen.

"De nuværende trafikale afspærringer i forbindelse med branden i Børsen forventes at være gældende frem til mandag morgen kl. 6. Herefter vil der fortsat være afspærret i enkelte gader tæt på Børsen," meddelte politiet.

Branden og de efterfølgende sikkerhedsforanstaltninger har haft stor påvirkning på trafikken og dagligdagen i det centrale København. Lokale myndigheder og beredskab arbejder på højtryk for at håndtere situationen og sikre området, mens undersøgelserne fortsætter.